Cole and Son

Cole and Son behang is een bijzonder Engels bedrijf met een jarenlange traditie.  Wie kent niet het bomen behang Woods of de mooie flamingo’s, het vogel behang Hummingbirds en de bladeren van de Palm Jungle. Ook het aapjes behang Savuti Ardmore is inmiddels wereld beroemd.  

Cole & Son wallpaper uit 1875 heeft een indrukwekkende lijst van beroemde klanten en behang geproduceerd voor vele historische gebouwen, waaronder Het Witte Huis, de House of Parlement en  Buckingham Palace, Uniek is het Cole & Son archief dat uit ongeveer 1800 blokdruk ontwerpen, 350 zeefdruk ontwerpen en een enorme hoeveelheid originele tekeningen en behangsels bestaat. Hierin worden alle stijlen vertegenwoordigd uit de 18e, 19e en vroege 20e eeuw.

Het prachtige archief is de belangrijkste bron van nieuwe collecties. Ontwerpen worden zorgvuldig geselecteerd, aangepast en ingekleurd door de Design Studio en vervolgens gedrukt door ambachtslieden, met als doel behang te maken getrouw aan het karakter van het oorspronkelijke document, maar met een eigentijds gevoel.
Cole and Son produceert en distribueert de behang collectie van Fornasetti behang. Dit is een geheel eigen collectie met zeer speciale ontwerpen. De collecties met het vissen behang en het boekbehang zijn beroemd geworden

X

Main Menu