Elitis

Wij zijn dol op Elitis behang. De complete behang collectie kun je bekijken en bestellen op de Buningh site. Het Franse Elitis is wereldwijd bekend geworden door de spectaculaire Elitis Big Croco collectie, Natives en Indomptée Appaloosa. Hiermee kreeg het begrip behang een hele nieuwe betekenis. Nieuw is het velours fluweel behang Alcove. Het mooie kleurgebruik is een lijndraad voor de hele behang collectie. Zoek je een bijzondere aankleding voor je slaapkamer? Kijk dan een naar het leer behang in het blauw. Nieuw is collectie Vibrations met heel veel goud behang een prachtig behang met lekker veel bling bling voor op de muren.

Elitis behang

Elitis is misschien wel beroemd geworden met het dierenhuid behang. de vierkanten vachtjes van het Movida en het Big Croco behang. Al jaren is het Big Croco zwart een echte aanrader. Een van mijn favorieten is de Big Croco VP423-12 deze taupe kleur is moet te combineren met bijvoorbeeld een eiken vloer. Het Elitis Paling behang is de Anguille uit de gelijknamige  collectie Anguille big croco galuchat. Dit paling behang heeft een mooi glansje en geeft je kamer direct een warme uitstraling, het lijkt wel leer behang. De Anguille VP 424-11 is antraciet en de VP 424-06 heeft de kleur goud. In een beetje dezelfde lijn als het Natives Movida behang zit het Indomptee Appaloosa behang. Het Appaloosa behang is ook een dierenvacht maar dan in wilt verband. De kleur groen is de VP618-15 en ook de kleur blauw VP 618-17 is zeer speciaal.

De rijke geschiedenis van Elitis behang

Elitis werd opgericht in 1988 en inmiddels uitgegroeid tot een wereld spelen op het gebied van exclusieve wandbekleding, gordijnen en meubelstoffen. Veel hotels, top restaurants hebben gekozen voor de ontwerpen van Elitis. Wij hebben het merk vanaf het begin in ons hart gesloten en zijn tot op de dag van vandaag nog steeds super enthousiast over de behang collecties en wallcoverings.

Elitis verkooppunt

Wij zijn al 30 jaar met trots een van de grootste verkooppunten van Nederland. Elitis behang is bij ons direct online te bestellen maar we hebben ook een leuke studio in Rotterdam. Ook verkopen wij de stoffen van Elitis en de kussens die onder het kopje accessoires te vinden zijn. Bij vloerkleden hebben we de Elitis tapijten, door het speciale kleuren gebruik zijn de een echte aanrader.

Elitis aanbiedingen

Onder het kopje SALE staat misschien wel een leuke Elitis aanbieding. Soms hebben we een paar rolletjes behang over en die verkopen we dan in de outlet, de aanbieding liggen dus bij ons op voorraad en kunnen snel geleverd worden. Als je heel veel haast heb kan je ze ook komen ophalen. Het retour sturen van aanbiedingen is niet mogelijk. Je betaalt geen transportkosten. Heb je een mooie order met meerdere rollen, dan maken wij een scherpe prijs. Neem in dit geval eerst contact met ons op per mail of telefoon.

Elitis behang en Samenwerking Interieurstylist

Ben je een interieurspecialist, Interieurstylist of heb je een behangbedrijven? Sinds jaar en dag werken we graag samen en maken we graag een speciale collegiale prijs voor je.

Elitis behang prijzen

De prijs van het Elitis behang verschilt per collectie. Het meeste behang wordt verkocht per rol en hierbij is nog een verschil of de rol 70 cm breed is of 1 meter breed is. Meestal zit er 10 meter op een rol. Dit zijn meestal vinyl, papier en vlies kwaliteiten. Een gemiddelde rol kost zo’n €160,-.

De prijzen van een panorama behang of een panorama 360 graden beginnen bij zo’n €800,- en kunnen oplopen tot €2950,- voor een grote panorama maar dan heb je ook wel een hele grote wand mee te behangen.

Iets heel anders zijn de kwaliteiten die per meter worden verkocht, dit zijn veelal natuurlijke producten zoals leer behang of zijde behang maar ook echt linnen , velours of fluweel en echt bamboe behang. Deze kwaliteiten worden dus verkocht per meter, de prijs begint bij €30,- per meter en kan al snel oplopen naar €150,- per meter. Let hierbij ook goed op het patroon. Wij zijn gewend om de hoeveelheid behang uit te rekenen die je nodig hebt dus we helpen je graag.

Elitis behang kleuren

De kleuren uit Zuid Frankrijk herken je in veel collecties. Naast de wat sprekende kleuren zitten er ook veel prettige sobere kleuren bij die goed combineren met bijvoorbeeld een plafond dat de ral kleur 9010 heeft. Of een eikenvloer waar mee gecombineerd moet worden. De kleur taupe zit ook in veel collecties, zo is het Big Croco VP423-12 behang een van onze favorieten. Het grijs behang van de dierenvacht Natives Movida is ook een aanrader. Net zoals het antraciet van het Appaloosa behang.

Het goud behang van Elitis is populair en in veel collecties zit de kleur goud. Nu heb je goud en goud en gaar zit een groot verschil in. Er zitten veel goudtinten die juist heel mooi zijn van goud bruin en geel goud. Zo heeft het paling behang Anguille een antiek goud de VP 424-06 de is het goud behang van de Big Croco VP423-08 weer dat dieper van kleur. Een van onze favorieten is vriendelijke goud geel van het Raffia & Madagascar VP631-50 behang.

Elitis panoramique

Naast de behang collectie met behangen die per rol worden verkocht heeft Elitis een zeer uitgebreide collectie panorama’s. Dit zijn behangen die wand vullend zijn en een standaard afmeting hebben van bijvoorbeeld 300 cm hoog en 420 cm breed. Super leuk voor een speciale wand. De meeste Panorama’s zijn ook op maat te bestellen. Deze worden dan speciaal voor jou gemaakt. De levertijd is dan 6 tot 8 weken. Een van onze favorieten is het Elitis Cuba Libre behang VP 603-01, dit is een afbeelding met grote palmbladeren die super mooi te combineren zijn met de Raffia & Madagascar. Ook de panorama Santorini VP 881-01 met wit en blauw is een echte aanrader.

Elitis panorama behang XL 360

Dit is het nieuwe behang! Is dit behang of een muurschildering? Het is zeer zeker behang en wel uit de nieuwe panorama collectie van Elitis.
Het ontwerp komt uit de collectie 360° en draagt de naam Venus.
De ontwerpers van Elitis kregen de vrije hand en verrassen met 6 ontwerpen die de kamer rondom kunnen versieren.
Het idee achter de 360 graden is dat je dus de hele kamer rondom kan behangen met een patroon. Het behang wordt standaard gemaakt op 10 meter breed en 3 meter hoog. Wil je een ander maat dan kan dit speciaal voor jou gemaakt worden. De levertijd is dan 6 tot 8 weken. Je bevindt je in no time in vakantiesferen. Naast de volledige voorstelling kan het behang ook per baan bestellen.

Elitis High Performance contract

Naast de behang collectie die gemaakt is voor de interieurs van woningen is er een speciale collectie High Performance contract die ontwikkeld is voor bijvoorbeeld hotels, restaurants en de gezondheidzorg. Voor deze markt is een strikte regelgeving met betrekking tot brandveiligheid en onderhoud. Alle kwaliteiten uit deze collectie beschikken over de vereiste certificaten.  De producten zijn 135 cm breed en worden verkocht per meter. Zowel de kleuren als kwaliteiten lijken op de behangen uit de gewone collectie maar ze zijn echt anders.

Elitis behang plakken instructies

Neem altijd goed de tijd om te behangen, een goede voorbereiding is het halve werk….Op elk behang staan de instructies van de fabrikant, lees deze zorgvuldig ook al heb je 100x behangen. Zonder goede ondergrond geen goed resultaat. Hoe meer werk je besteed aan de ondergrond hoe meer plezier je hebt van het eindresultaat. Als je een nieuw gestuukte muur hebt met dus een sterk zuigende werking zal je dit eerst moet voorbehandelen. Een voorbehandeling of voorlijmen doe je met een primer of voorstrijk. Dit breng je aan met een vachtroller en is een eenvoudig klusje. Wij adviseren dit minstens 8 uur te laten drogen maar doe het gewoon een dag dus 24 uur eerder. Op de website van Arte staan diverse instructiefilms zie: www.arte-international.com/nl/collections/info/video-tutorials

X

Main Menu