Gratis verzending in NL & BE
Meer dan 500 merken
135 jaar de nieuwste trends

Welkom in de wondere fantasie wereld van de excentrieke ontwerper Piero Fornasetti. In deze verzamel collectie behang zijn alle favoriete ontwerpen te vinden. De dessins tonen ondeugende aapjes, bogen en pilaren van de beroemde Venetiaanse gevels, boekenkasten met boeken en verzamelobjecten, wolkenpartijen, citrusvruchten en nog veel meer ontwerpen die kenmerkend zijn voor de creatieve geest van de ontwerper. 

Piero Fornasetti werd in 1913 in Milaan geboren en groeide op met een gedrevenheid om alles te tekenen wat los en vast zat. Hij won een plekje aan de Accademia di Belle Arti di Brera in Milaan maar werd daar ook weer uitgezet. Zijn creatieve geest paste niet bij de harde discipline van de academie. Hij ging de mode in en ontwierp prachtige zijde sjaals met bijzondere motieven zoals zonnen, bloemen en Romeinse ruïnes. Zijn meubelontwerpen kenmerken zich door humor en theatraliteit. Zijn muze werd de beroemde Italiaanse operaster Lina Cavelieri. Piero heeft van haar een serie gemaakt van maar liefst 300 versies van haar gezicht, van humoristisch tot surrealistisch. In 1959 won Fornasetti de Neiman Marcus prijs. In 1988 overleed hij en liet hij duizenden fantasierijke ontwerpen achter.

Senza tempo Mediterranea

Dit ontwerp is gemaakt voor de entree van de residentie van Piero Fornasetti in Milaan eind jaren 1940  en is een uitgestrekt stadgezicht van daken koepels en ramen. Prijs per rol € 212,- Klik hier voor de kleuren.

Senza tempo Arance

Arance is een behang met sappige mediterrane citrusvruchten, zo mooi getekend. Ontzettend leuk om toe te passen in een keuken of eetkamer. 
Prijs per rol € 225,- Klik hier voor de kleuren

Senza tempo Cocktails

Dit behang is gebaseerd op een ijsemmer  uit de jaren 1950 gemaakt door Piero Fornasetti. Het ontwerp toont allerlei gestileerde grafische en glaswerk uit het midden van de vorige eeuw.
Prijs per rol € 251,- Klik hier voor de kleuren

Senza tempo Teatro

Het behang Teatro komt voort uit de liefde en bewondering voor muziek en theater. Piero Fornasetti vond dan ook een schat aan inspiratie tijdens zijn bezoeken aan de Italiaanse Commedia ell'arte.
Prijs per rol € 231,- Klik hier voor de kleuren

Senza tempo Procuratie con vista

Dit dessin van Fornasetti toont ontdeugende apen tussen de bogen en pilaren van de beroemde Venetiaanse gevels op het San Marcoplein. Het patroon is ook zonder apen te bestellen, zie het dessin Procuratie. Prijs per rol € 231,- Klik hier voor de kleuren

Senza tempo Chiavi Segrete

Het Fornasetti Senza tempo Chiavi Segrete behang combineert twee invloedrijke motieven: dichte bladeren met gouden magische verborgen sleutels. Prijs per rol € 225,- Klik hier voor de kleuren.

Senza tempo Procuratie e Scimmie

Dit dessin van Fornasetti toont apen tussen de bogen en pilaren van de beroemde Venetiaanse gevels op het San Marcoplein. Het patroon is ook zonder apen te bestellen, zie het dessin Procuratie. Prijs per rol € 231,- Bestel

Senza tempo Nuvole

Fornasetti Senza tempo Nuvole behang is een ets van een wolkenpartij. Dit ontwerp is grootschaliger dan het zusje Nuvolette. Het ontwerp wordt op maat gemaakt passend bij de muurafmeting. Klik voor meer informatie

Senza tempo Libreria

Libreria, het woord zegt het al, een biblioteek vol met prachtig getekende boeken en verzamelobjecten. Het behang is karakteristiek en uniek voor een speciale kamer. 
Prijs per rol € 264,- Klik voor meer informatie

Wil je meerdere rollen bestellen? Wij maken graag een scherpe prijs. Bel ons op  (+31) 010 - 4140560 of  mail je aanvraag en wij nemen meteen contact met je op. 

Contactformulier

Nieuwsbrief

Je ontvangt een kortingscode van €10,- bij besteding vanaf €75,-. Deze is meteen in te wisselen.